Gemengd douchen?

Daar zaten ze dan weer in de kleedkamer. Uitgeput, na weer een avondje lekker ballen.
Maar ze waren weer eens niet alleen! Opnieuw waren de kleedkamers bij de mannen overbevolkt! Het viel voor de spelers die net iets later uitgespeeld waren, niet mee zich een weg te banen door en over de sporttassen, zweetshirts en sportschoenen. En om dan ook nog een fatsoenlijke zitplaats te vinden, waar je even lekker uit kan zweten en je na een heerlijke douche kan omkleden, valt al helemaal niet mee. “Ik snap er niets van ,” zei John “dat het bestuur hier niets aan doet! In vorige ledenvergaderingen is er met regelmaat het verzoek gekomen om van de 4 beschikbare kleedkamers, er 3 voor de heren te reserveren en ééntje voor de dames. Je moet eens tellen hoeveel vrouwen er spelen in de klasse A, B en C! Meer dan 12 zullen dat er vast niet zijn! En dan hebben zij evenveel doucheruimte als pakweg 60 mannen! ………..Is het nu zo moeilijk om, als beheerder van de sporthal, elke dinsdagavond tussen half 8 en 8 uur de bordjes even te wisselen, zodat de dames één ruimte hebben en de heren er drie?”
Zijn gesprekspartner was het daar wel mee eens maar stelde, dat wanneer de beheerder dit niet kan doen, hier een taak is weggelegd voor het bestuur: “Als je eens weet dat mensen van het bestuur, zoals Ronald en Louis, hier bijna altijd vroeg en op tijd zijn, dan is het voor hun toch ook maar een kleine moeite om dit even te doen?” zo stelde Frits.
De net binnengekomen Gemeenteambtenaar (die zich volgens ingewijden, alleen op de dinsdagavond in het zweet werkt), en die het gesprek aangehoord had, stelde voor om anders gezamenlijk, dus gemengd, te gaan douchen.
“Zo los je het probleem in één keer op en zadel je de beheerder en het bestuur niet op met een “extra taak”. Veel mannen zagen dit idee wel zitten en wilden hun “goddelijke lichamen” delen onder de douche, met het vrouwelijke schoon, maar de meerderheid koos toch voor een ander aanpak!
“Dan wordt het tijd dat er door “de Ombudsman” eens een column aan gewijd wordt”, zei Pieter, “misschien werkt dat wel weer net zo goed als bij -Hoezo blond?- en worden er eindelijk eens maatregelen genomen”.
Dus bij dezen!

Richard van Elst