Daar zaten ze dan; Moe en uitgeput, op het bankje in de kleedkamer.
Ze hadden deze avond hun “goddelijke” lichamen weer afgemat en verkeerden in hun gedachtewereld nog steeds in de bloei van hun leven.
Maar als je goed kijkt,……………. dan zie en weet je wel beter.
De “mannelijke” rondingen vertonen zich al boven het middel en qua leeftijd zijn ze de 50 al ruim gepasseerd.
Na wederzijds geïnformeerd te hebben wat men had gedaan deze avond, kwam naast een kort verslag over het spel, iets heel anders ter sprake. Het bleek, dat beide heren, ook nog hun telkwaliteiten hadden getoond als zogenaamde 2de scheidsrechter.
“Die 1e scheids die heeft het maar wat makkelijk,” zei de één vol jalousie.
“Die zit en/of leunt op de bok, en de teller moet telkens maar bukken om het bordje om te draaien. Dat daar het bestuur nog niets op gevonden of aan gedaan heeft, dat snap ik niet!”
Zijn gesprekspartner was het daar helemaal mee eens.
“Het wordt tijd dat ze daar eens wat aan gaan doen!” sprak hij vurig!
“Maar hebben jullie dat blonde jonge ding dan niet gezien op veld 6? Die had het véél slimmer aangepakt”, zei een derde, zich in het zweet gewerkte doucher.
“Nou kijk ik natuurlijk wel naar al de vrouwlijkschoon dat hier zo rond hobbelt, maar wij speelden op veld 3,…………………….. dus nee, haar hebben wij niet gezien”zei de ander.
“Zij had een grote prullenbak naast zich staan met daarop het telbord! Zij hoefde zich dus niet telkens te bukken!”.
“Laten we een stukje schrijven voor op de site, misschien helpt dat en schaft het bestuur of de gemeente, 8 grote plastic vuilnisbakken aan! Dat moeten toch niet de kosten zijn!”.
“En gaan ze daar niet toe over, dan kunnen we altijd nog op de ledenvergadering dit voorstellen en ter stemming indienen”.
Ondertussen waren ze alweer droog en aangekleed. En op ging het …… naar een heerlijke “andere” Blonde en een Beugel bij Tonny. Beide sporters toch licht jaloers op dat “blonde jonge ding”, dat net iets slimmer was geweest dan deze doorgewinterde “oude rotten”.

Richard van Elst